INK-Zelfevaluatie


.

INK-traject Zelfevaluatie


Hide details for Experts onderzoeken de feiten en schrijven een degelijk rapportExperts onderzoeken de feiten en schrijven een degelijk rapport
Na de Positiebepaling blijven vaak vragen open: Hoe komt het dat ...? Of: hoe zit dat precies?
Om dat uit te zoeken kan men een feiten-onderzoek laten uitvoeren, een INK-Zelfevaluatie: de meest deskundige mensen uit de organisatie krijgen ieder een taak om een onderwerp uit te zoeken en te beschrijven. Na discussie en afstemming leidt dat tot een degelijk rapport: een beschrijving van de organisatie. Overzichtelijk opgebouwd volgens de negen gebieden van het INK-managementmodel. Bron voor kennis en inzicht en basis voor verdere besluitvorming.
Meer in het bijzonder wordt een Zelfevaluatie uitgevoerd om het basis-materiaal te leveren voor een Audit, al of niet in het kader van de aanvraag INK-Verbeter-certificaat of Kwaliteits-onderscheiding. Zo'n rapport geeft het auditteam de feiten in handen om te beoordelen hoe een organisatie ervoor staat.
Soms besluit de leiding om eerst een Zelfevaluatie te laten uitvoeren - voor de INK-Positiebepaling. Dat kan met name nuttig zijn in onoverzichtelijke situaties, na fusies, in grote of complexe organisaties etc. De Zelfevaluatie moet de consensus-vorming in de top niet vervangen: het INK-managementmodel is bedoeld voor versterken van stuurvermogen in de organisatie. En niet voor een 'heerschappij van experts'.


- Is INK de goede benadering?
- Hoe pakken we het aan?
- Welke
Aanpak
Welke stappen/onderdelen


Show details for Hoe pakt u een INK-Zelfevaluatie aan?Hoe pakt u een INK-Zelfevaluatie aan?


- Strategische discussie
- Informatie-meeting
- Meningsvorming
- Consensus-meeting
- Rapport
Software nuttig?
Tijdbesparend en gemakkelijk


Show details for Informeren, structureren, discussie, coordinatie en rapporterenInformeren, structureren, discussie, coordinatie en rapporteren


- Meningen inventariseren
- Knel-punten grafisch zichtbaar
- Rapportage
- Stemkastjes-meeting
- Benchmarking (simpele vorm)
Zelf Doen of met Hulp


Show details for Externe hulp maakt uw werk productieverExterne hulp maakt uw werk productiever


- Zelf doen is leerzaam en goedkoop
- Een expert kan wat meer 'zien', en maakt uw proces productiever
Is uw interesse gewekt?
Wilt u nu actie ondernemen?

.

- Bel WWQS 0626 - 066 802 en maak een afspraak met management-adviseur/INK-auditor Johannes Wolffensperger, INK-Kennispartner van het eerste uur.


Demo INK-Zelfevaluatie